Soğuk Odalarda Enerji Tasarrufunun İpuçları

Soğuk Odalarda  Enerji Tasarrufunun  İpuçları

Soğutma, herhangi bir kuruluşun daha yüksek enerji maliyetlerinin arkasındaki temel neden olarak kabul edilir. Soğutma sistemi,nin kurulumundan bakımına kadar enerji maliyetlerini düşürmenin farklı yolları vardır. Soğuk odalar,, çok miktarda yiyeceğin uzun süre saklanmasına yardımcı olur ve belirli bir sıcaklıkta muhafaza edilmeleri gerekir.

Soğutma,nın enerji verimliliğini artırmak için basit adımları benimseyerek, önemli maliyet tasarrufları gerçekleştirilebilir. Enerji maliyetlerinden tasarruf etmeye yardımcı olan akıllı adımlar hakkında daha fazla bilgi edelim. Bölüm, konuyu kolayca anlamak için bakım, çalıştırma ve kurulum olmak üzere üçe ayrılmıştır.

Başlayalım…

Bakım

1. Düzenli Bakım

Bakım, soğuk oda,ların enerji verimliliğinin korunmasında kilit bir rol oynar. Çoğu, işletmenizin bütünlüğünü etkileyebilecek sistem bozulduğunda hizmet sağlayıcıyı arar. Düzenli bakım, sorunların zararlı oldukları kanıtlanmadan önce tespit edilmesine yardımcı olur. Soğuk oda,ların bakımı vasıflı işçiler tarafından yapılmalı ve çatlaklar, gevşek sızdırmazlık vb. gibi farklı hususlar dikkate alınmalıdır.

2. Yeterli Soğutucu akışkan sağlayın

Soğutucu veya soğutucu,, soğutma, sistemindeki ısı enerjisinin aktarılmasına yardımcı olan gazdır. Soğutucu, seviyesinin düşük olması, soğutmanın azalmasına ve dolayısıyla verimliliğin düşmesine neden olabilir. Soğutma sisteminin düzgün çalışabilmesi için soğutucu, akışkanla yeniden doldurulması gerekir.

3. Soğutucu Sızıntısını Hızlı Bir Şekilde Düzeltin

Soğutucu, sızıntısı varsa, soğuk oda, nın verimli çalışmasını sağlamak için hızlı bir şekilde onarılması gerekir. Soğutucu sızıntısının ana nedenlerinden bazıları bozuk pompalar, yanlış soğuk oda kurulumu, azalan soğutucu akışkan seviyeleri, hava kaçağı vb.'dir. Kalifiye bir SOĞUTMA, çalışanı, soğutucu akışkan sızıntısını kolayca onarabilir. Soğutucu sızıntısı işletme sahipleri için güvenlik ve finansal risklere neden olabilir ve hemen düzeltilmemelidir. Dedektörler tesisin yakınına, özellikle yüksek sızıntı olasılığının olduğu noktalara monte edilebilir.

4. Evaporatör lamelleri üç ayda bir yıkayın

Temiz olmayan evaporatör lamelleri verimsiz soğuk oda, sisteminin bir başka nedeni olarak kabul edilir. Sistemde uygun hava akışını engeller. Soğutma, verimliliğini artırmak için evaporatör serpantinleri en az üç ayda bir düzenli olarak temizlenmelidir. Soğuk, odaların konumu, soğuk odaların yaşı vb. gibi temizleme sıklığını ayarlamadan önce farklı faktörlerin dikkate alınması gerekir.

5. Eski verimsiz kompresörü değiştirin

Kompresör, bir soğutma, sisteminin ana parçasıdır ve elektrik ve kondansatör esasına göre çalışır ve buzdolabının akışını sağlar. Soğutma, kapasitesinde azalma, kompresörün çalışamaması ve kompresörün aşırı ısınması gibi belirtiler görüyorsanız, profesyonel bir uzmana başvurduktan sonra eski verimsiz kompresörü yenisiyle değiştirin.

Üstelik…

6. Sorunu hemen çözebilecek hızlı yanıt veren bakım ekibiyle etkileşim kurun

Her zaman sorunları tanımlayabilen ve sorunlar üzerinde hemen çalışmaya başlayabilen profesyonel SOĞUTMA uzmanlarından yardım isteyin. Ekip sorularınıza hızlı bir şekilde yanıt vermezse, 24 saat hizmet veren diğer teknisyenleri arayın.

7. Kapı Contasının durumunun iyi olduğundan emin olun

Soğuk hava deposu, Kapı contasının durumu düzenli olarak kontrol edilmeli ve kusursuz olduğundan emin olunmalıdır. Kapı fitilinde menfez varsa, amaca etkin bir şekilde hizmet edemez.

8. Kondanseri düzenli olarak temizleyin

Soğuk hava deposu, nun ömrünü uzatmak ve verimliliğini artırmak için kondenserin de düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Kondansatörü temizlemek için yumuşak bir fırça kullanılabilir. Üniteye zarar vermeden dikkatlice çalıştığınızdan emin olun.

9. Enerji kullanımının izlenmesi

Güvenilir bir enerji ölçer kullanarak enerji kullanımını izlemek zorunludur. Enerji tüketiminde açıklanamayan ani artışlar tespit edebiliyorsanız, güvenilir bir servis sağlayıcıya ulaşın. Enerji tüketimini takip etmek, insanları enerji tüketimi üzerinde kontrol sahibi olmaya ve geleceğe yönelik hedefler belirlemeye teşvik eder.

10. Evaparatör lamellerine asla su serpmeyin.

Su spreyi ile etkileşime girecek şekilde tasarlanmadığından, hava soğutmalı serpantin üzerine asla su serpmeyin. Su korozyona veya diğer mikrobiyal sorunlara neden olabilir.

Ve…

11. Düşük maliyetli teknolojiler hakkında bilgi edinin

Mevcut sistemin yerini alabilecek herhangi bir düşük maliyetli sistemin olasılıkları hakkında teknisyenlerle görüşün. Artan gürültü veya sistemden herhangi bir olağandışı davranış gibi herhangi bir sorun varsa, bilgileri uzmanlara güncelleyin.

12. Enerji israfı semptomları için odayı kontrol edin

Odaların azaltılabilecek veya kontrol edilebilecek herhangi bir enerji israfı olup olmadığını belirlemek için düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Odanın içindeki ışıkları kapatın ve dışarıdan gelen ışığın odaya girip girmediğini kontrol edin. Kapı kayması, havalandırmalar, hasar vb. de bununla kontrol edilebilir.

13. Göstergelerin kalibrasyonu

Operatörlerin, test edilen ve onaylanan cihazlara göre göstergeleri düzenli olarak kalibre ederek termostat veya termometrenin doğru olduğunu doğrulaması gerekir. Otomatik elektrikli buz çözmede zamanlayıcı ayarlarının doğru olduğundan emin olun (buz çözme gerekenden daha uzun süre açık kalırsa, enerji harcamalarının artmasına neden olabilir).

14. Termal görüntüleme kamerasını kurun

Odanın içinde herhangi bir sıcak nokta olup olmadığını doğrulamak için odanın içine bir termal görüntüleme kamerası yerleştirilebilir.

15. Sistem teknolojisini yükseltin

İyi bir teknolojiye yatırım yapmak, uzun vadede fayda sağlamanıza yardımcı olur. Bunlardan bazıları şunlardır: otomatik arıza tespit sistemi, yüksek verimli motorlar, elektronik genleşme valfleri vb. Yatırım yapabileceğiniz diğer teknolojiler, kompresörde değişken hızlı sürücüler, verimli boru yalıtımı vb.

16. Soğuk hava deposu panel kalınlığınıı yükseltin

 Soğuk hava deposu yükseltmek için dolap kapıları ve kapakları, şerit perdeler, yüksek hızlı kapatıcılar vb. gibi birçok seçenek mevcuttur. Isı birikimini azaltmak için dış duvarlarda ve çatılarda yansıtıcı kaplama kullanılabilir.

 Öyleyse okumaya devam edin…

ÖZELLİKLE…

1. Kapıyı daha seyrek açın

Soğuk odanın içinde hapsolan sıcak hava, soğuk oda,nın veriminin düşmesinin ana nedenlerinden biridir. İstatistikler, bunun soğuk oda tarafından emilen ısı enerjisinin yaklaşık %30'una tekabül ettiğini ortaya koymaktadır. Soğuk oda, kapılarının daha seyrek açılması ile bir miktar enerji tasarrufu sağlanabilir.

2. Girip çıktıktan sonra daima kapıları kapatın.

Girip çıktıktan sonra kapıyı kapattığınızdan emin olun. Soğuk oda,yı iki kez kontrol etmek (kapı uygun şekilde kapatılmışsa) iyi bir uygulamadır ve sıcaklığı düşük tutmak için her seferinde tüm çalışanlar tarafından takip edilmelidir. Bu, sıcak havanın soğuk odaya sızmasını azaltmaya yardımcı olur.

3. Kapı açma sıklığını en aza indirebilmemiz için malları parti halinde yükleyin veya boşaltın

Soğuk oda,dan tek seferde tek bir eşyanın yüklenmesi veya boşaltılması, kapının açılma sıklığını artıracaktır. Bu aynı zamanda soğuk oda,larda oluşan ısıyı da artırabilir. Operatörler, açma veya kapama sıklığını azaltmaya yardımcı olduğundan, malları parti halinde yüklemek ve boşaltmak için özel dikkat göstermelidir.

4. Çok sayıda malın yüklenmesi ve boşaltılması gerektiğinde  Soğuk hava deposu nu  kapatın

Yüklenecek ve boşaltılacak çok fazla eşya varsa yükleme işlemi tamamlanana kadar buzdolabını kapatabilirsiniz. Bu, enerji giderlerini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.

5. Soğuk odada daha az insan çalışanı

Herhangi bir zamanda soğuk oda,da daha az insan çalışan olduğundan emin olun. Ortalama insan vücut sıcaklığı 37 santigrat derecedir ve bu da soğuk oda,ya ısı akışını artırabilir. Daha az çalışanı koruyarak, ortalama sıcaklık daha düşük olur, bu da daha soğuk soğuk oda,lar anlamına gelir.

Sıradaki ne…

6. Sabahın erken saatlerinde veya akşam saatlerinde malların yüklenmesi ve boşaltılması

Soğuk oda,ların enerji verimliliğini artırmak için kanıtlanmış bir başka teknik de, malların yüklenmesi ve boşaltılmasının sabahın erken saatlerinde veya akşam saatlerinde yapılmasıdır. Malların öğleden sonra yüklenmesi veya boşaltılması, soğuk odalarda istenmeyen ısı kazanımlarına neden olabilir.

7. İyi yükleme boşaltma politikasını benimseyin

Soğutma verimliliğini artırmak için çalışanların bir yükleme ve boşaltma politikası izlemesi gerekir. Paketlerin etrafında optimum hava sirkülasyonu sağlamak için soğutulması gereken ürünleri dağıtın. Bu mallar daha sonra dondurulmak üzere bir araya getirilebilir. Yüksek cirolu ürünler, zahmetsiz erişim sağlamak için soğuk oda, kapılarının yakınında tutulabilir.

8. Gerekirse gece boyunca soğuk odaları kapatın

Acaba ebeveynlerimiz neden geceleri ütü kutusu gibi yüksek enerji tüketen ekipmanların kullanılmamasını istiyor? Bunun nedeni, gece saatlerinde enerji tüketiminin daha fazla olmasıdır. Aynı konsept soğuk odal,ar için de geçerlidir. Sıcaklık ürününüz için kritik değilse gece soğuk odaları kapatabilirsiniz.

9. Sadece gerekli şeyleri koyun

Soğuk oda,nın içinde sadece gerekli ürünlerin bulunduğundan emin olun. Soğutma, gerektirmeyen ürünleri eklemeye devam ederseniz, soğutucu akışkanın daha fazla pompalanmasını gerektirecek ve bu da soğutma, işleminin daha az verimli olmasına neden olacaktır. Verimliliği artırmak için soğuk oda,yı yakından takip edin ve istenmeyen ürünleri çıkarın.

10. Malların ısınmadığından emin olun

Soğuk oda, ya yüklemek istediğiniz eşyanın dışarıda daha yüksek bir sıcaklıkta kalması sonucu ısınmadığından emin olunuz. Soğuk oda,ya yüklemek istediğiniz tüm ürünlerin biraz soğutulması gerekir, bu, soğutucu, akışkanın ürünleri soğutmak için ekstra çaba sarf etmesi için atfedilmesi gereken ekstra çabayı azaltmaya yardımcı olur.

Daha ne…

11. LED ışıkları kullanın

LED ışıklar, CFL, akkor lambalar vb. diğer aydınlatma seçeneklerine göre daha verimlidir. Bunun nedeni, LED'in giriş gücünün %80'ini ışık enerjisine, kalan %20'nin ise sadece ısı enerjisine dönüştürmesidir. Oysa CFL lambalar için giriş gücünün sadece %40'ı ışık enerjisine dönüştürülür. Soğuk odalar, enerji tasarruflu oldukları için LED ışıklarla donatılabilir.

12. Oda boşken ışığı kapatın

Operatörler, enerji faturalarından tasarruf etmek için oda boşsa (LED ışık kullansanız bile) ışığı kapatabilir. Işıklar sistem içinde ısı enerjisinin birikmesine neden olabilir. Bu işlemi otomatikleştirmek için kapı limit anahtarı veya doluluk sensörleri takılabilir.

13. Personelinizi, mal yükleme veya boşaltma konusunda verimli olmaları için eğitin

Personel, soğuk oda,ların soğutma verimliliğini artırmak için atabilecekleri adımların farkında olmalıdır. Isı enerjisinin soğuk odanın içinde hapsolmasını önlemek için yükleme ve boşaltma işlemlerini olabildiğince çabuk yapmaları için teşvik edilmelidirler.

14. Soğuk odayı asla aşırı yüklemeyin

Tamamen dolu bir soğuk oda, daha az soğutmaya neden olur. Optimum soğutma için soğuk oda,yı %60'a kadar ve dondurucuları %75'e kadar dolu tutmak daha iyidir. Soğutma verimini düşürme eğiliminde olduğundan, soğuk odayı asla mallarla aşırı yüklemeyin.

15. Evaporatör sıcaklığını yüksek olarak ayarlayın

Soğutma, işleminden daha fazla verim almak için evaporatör sıcaklığı en yüksek seviyeye ayarlanmalıdır.

16. Soğuk odaya her giriş ve çıkışta Perdenin düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.

Soğuk oda,ya girmeden veya odadan çıkmadan önce Perdenin düzgün şekilde kapatıldığından emin olun. Bu, soğuk oda,yı düzgün bir şekilde yalıtmaya yardımcı olur ve odaya sıcak hava akışını önler. Sıcak hava akışını önlemek için kapağı sıkıca kapattığınızdan emin olun. Kapı daha kısa süre açılsa dahi açılan kapılar konusunda çalışanları uyarmak için yanıp sönen gösterge veya alarm kullanılabilir.

17. 2 farklı sıcaklık aralığı gerekiyorsa, farklı sıcaklık bölgesini ayırın

Farklı ürünler için farklı sıcaklık gereksinimleri varsa, farklı sıcaklık bölgelerini ayırdığınızdan emin olun. Bu, mallara gerekli soğutmanın sağlanmasına yardımcı olur (malları aşırı soğutmadan).

18. Daha iyi ısı geri kazanım teknolojileri kullanın

Soğutucu, sıvı buhar soğutucu atık ısı geri kazanım sistemi, soğutma sistemi, sisteminden istenmeyen ısı enerjisinin yeniden işlenmesine yardımcı olur. Daha sonra suyu veya diğer sıvıları ısıtmak için kullanılabilir. Ayrıca giriş enerjisini azaltarak soğutucu, akışkanın sıcaklığını ve basıncını düşürmeye yardımcı olur. Düzenli ısıtma gereksinimi gerektiren uygulamalar için en uygun olanlardır. Desuperheater'lar scroll, rotary, pistonlu, vidalı tip gibi farklı klima kompresörleri ile birlikte kullanılabilir.

Sonraki…

Kurulum

1. Yalıtım için kaliteli malzemeler kullanın

Soğuk oda, için üstün kaliteli yalıtım malzemesi kullandığınızdan emin olun. Yalıtımlı zarf, enerji verimli soğuk oda, için kusursuz olmalıdır. Her taraftan yalıtımlı duvarlarla kapatılmış bir oda, yalıtımlı zarf olarak adlandırılmıştır. Yüksek kaliteli yalıtımlı kılıf, soğuk odanın enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur.

2. Kaliteli firmalarla bağlantı kurun

Soğuk oda, kurulumunu gerçekleştirmek için yalnızca kalifiye ve deneyimli HVAC kurulumcularına güvendiğinizden emin olun. Atasözünün dediği gibi, iyi başlamak, bitirmenin yarısıdır. Saygın bir kurulumcu, kurulumu gerçekleştirmek için en iyi yeri bulabilir.

3. Duvarlarda, zeminlerde ve tavanlarda yalıtım özellikleri.

Soğuk odaların enerji verimliliğini artırabilecek bir diğer yöntem de duvar, zemin ve tavanlarda yalıtım özellikleri kullanmaktır. Mükemmel şekilde yalıtılmış veya yalıtılmış odalar, odaya ısı enerjisi girişi olmamasını sağlar. Bu, enerji faturalarınızda önemli ölçüde tasarruf etmenize yardımcı olur.

4. Doğru boyutta soğuk oda

Soğuk odaların boyutları da enerji tüketimi üzerinde söz sahibidir. Soğuk oda,nın boyutuna karar vermeden önce soğutma gereksinimleri konusunda net olduğunuzdan emin olun. Soğuk odalar enerji kaybına neden olabileceğinden çok büyük olmamalıdır. Optimal tasarlanmış soğuk oda,lar, enerji faturalarından tasarruf etmeye yardımcı olur ve bu sayede enerji tüketimini azaltır.

5. Boşlukları kapatın

Yalıtılmış paneller veya borular arasında bulunan boşluklar, çok yüksek enerji faturalarının ana suçlularından biridir. Sıcak hava, verimli çalışma için yüksek enerji gerektiren bu enerji boşluklarından soğuk odalara kolayca girebilir. Sıcak hava akışını önlemek için boşlukları kapattığınızdan emin olun.

Ayrıca…

6. Çalışma sıcaklığını önerilen sıcaklık aralığına göre ayarlayın

Çalışma sıcaklığı veya çalışma sıcaklığı önerilen sıcaklık aralığına göre ayarlanmalıdır. Daha yüksek enerji faturalarına neden olabileceğinden, ne çok düşük ne de çok yüksek olmalıdır. Çalışma sıcaklığı, soğuk oda,ların boyutu, soğutma gereksinimleri vb. faktörleri dikkate almalıdır.

7. Otomatik kapılar kullanın

Otomatik kapılar, enerji açısından verimli soğuk oda,ların korunmasına yardımcı olabilecek başka bir yöntemdir. Kapıları kapalı tutmak, soğuk odaların enerji verimliliğini artırmak için atılması gereken temel adımlardan biridir. Ancak bir çalışanın kapıyı kapatmayı unutması ciddi kayıplara neden olabilir. Otomatik kapıları tanıtarak, tüm süreci otomatik hale getirebilir ve biraz rahatlamış hissedebiliriz.

8. Tüm engelleri kaldırın

Evaporatörden akan havanın arada herhangi bir engel veya engel olmaksızın serbestçe akmasına izin verilmelidir. Kusursuz hava akışına izin verilerek soğuk sıcaklık korunabilir. Bu, enerji verimli bir soğuk oda için zorunlu olan soğuk odada optimum sıcaklığın korunmasına yardımcı olur. Onlara doğru hava akışını engelleyebileceğinden sistemin üzerini kapatmayın. Sistemde serbest hava akışına izin vermek için dekoratif örtüler, bitki örtüsü vb. gibi tüm engelleri kaldırın. Kanatlar bükülmüşse düzeltin.

9. Evaporatörün üfleme yönü kapıya bakmamalıdır.

Evaporatörden akan sıcak hava soğuk oda, kapısına doğru yönlendirilmemelidir. Bu, sıcaklığı artırabilir ve çalışma performansının düşmesine neden olabilir.

10. Doluluk sensörlerini kurun

Düşük sıcaklık doluluk sensörleri gömme buzdolaplarına kurulabilir. Bu, aydınlatma giderlerinden tasarruf etmeye ve kompresör yükünü azaltmaya yardımcı olur.

Anladınız mı?…Sonraki

11. Soğuk hava deposu, dijital  kumandası

İşletme sahiplerinin enerji maliyetlerini azaltabilecekleri bir başka yenilikçi yöntem de gömme Soğuk hava deposu  denetleyicisi kullanmaktır. Bu, tam hıza ihtiyaç duymadığı zaman Soğuk hava deposu  soğutma  hızını düşürerek çalışır.

12. Scroll kompresörleri düşünün

Araştırmalar, scroll kompresörlerin elektrik tüketimini önemli ölçüde (%20'ye kadar) azaltmaya yardımcı oldukları için pistonlu kompresörlere kıyasla daha iyi olduğunu kanıtlıyor.

13. Isı kaynağından uzakta

Soğuk oda,, herhangi bir ısı kaynağından (doğrudan güneş ışığı dahil) uzak bir yere yerleştirilmelidir. Havanın serbest akışına izin vermek için soğuk odadaki havalandırma deliklerinin etrafında uygun boşluk olmalıdır.

14. Verimli soğutucu akışkanlar kullanın

Sentetik, doğal soğutucu, akışkanlar gibi çok sayıda soğutucu akışkan seçeneği vardır. Doğru tipte soğutucu akışkanın belirlenmesi, sistemin enerji verimliliğini artırmaya yardımcı olur. R134a gibi soğutucu akışkanlar, diğer alternatiflere göre daha az güç tüketir. Doğal soğutucularla ilgileniyorsanız, amonyak, hidrokarbonlar vb. seçenekleri tercih edin.

15. Yeterli kapasite tasarımı sağlayın

Sistem düzgün tasarlanmazsa, işletme giderleri açısından daha fazla ödeme yaparsınız. Ayrıca ekipmanın kullanım ömrünün azalmasına da neden olabilir. Evaporatör/kondenser boyutunun küçültülmesi ve kompresör boyutunun büyütülmesi kötü bir uygulamadır. Büyük boyutlu odalar, daha yüksek ilk sermaye maliyetine neden olabilir. Büyük odalar için enerji maliyetleri de daha yüksek olacaktır.

Son olarak…

16. Eviriciyi soğuk odalara kurun.

Bu, beklenmedik elektrik kesintileriyle mücadele etmeye ve ürünleri serin tutmaya yardımcı olur. Entegre değişken hız teknolojisini kullanan en son invertör teknolojisi, çeşitli yük ayarları gerektiren depolama odalarında uygulanabilir. (Hafta içi günlerde daha fazla ve hafta sonları daha az güce ihtiyaç duyulması gibi çeşitli yük gereksinimleri durumları vb.) Bu, güç tüketimini düşürmeye ve yalnızca belirli yük gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olur.

17. Uygun PU montaj kalınlığını kullanın

Farklı sıcaklık aralıklarına uyması için uygun PU montaj kalınlığını kurduğunuzdan emin olun. Farklı sıcaklıklar için yalıtım kalınlıkları aşağıdaki gibidir:

5 santigrat derece için 80 mm

-10 santigrat derece için 100 mm

-25 santigrat derece için 150 mm

-35 santigrat derece için 200 mm

-45 santigrat derece için 300 mm

Son olarak, yukarıdaki soğuk oda, enerji tasarrufu ipuçlarını uygulayarak, hemen büyük tasarruf elde edebilirsiniz.

 

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı