Şoklama odaları nedir,

Şoklama odaları nedir,

 şoklama odaları ürünün çekirdek ısısını -25 dereceye getirmek ve daha sonra  ürünü donuk muhafaza odalarını saklamak için yapılan hızlı  soğutmadır,

 Bir ürünün soğuk zincirdeki yaşamı işleme alanına geldiği anda başlar. Ne kadar hızlı soğutur ve depolama sıcaklığına getirirseniz, ürün o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olacaktır. 

  Depolanacak ürüne Bu şartları sağlamak için ise muhafaza depolarından ziyade hızlı soğutmaya özel cihazlar kullanılması şarttır, çünkü muhafaza cihazları dışarıdan gelen ısınmaya yönelik ısıya karşı içerideki sıcaklığı korumaya çalışırken, hızlı soğutma ve şoklama cihazları tamamen ürünleri olabildiğince hızlı soğutmak üzere tasarlanır.

Şoklama nedir?

Şoklama terim olarak ürünlerin hızlı bir şekilde dondurularak su aktivitesinin tamamen durdurulması anlamına gelmektedir. 

Bir ürünün çürümesinde ya da bozulmasında en büyük etken içerisinde su bulunmasıdır. 

Kısaca şoklama ürünün uyku halini almasıdır,

Donuk olarak saklanacak olan ürünlerin içerisinde herhangi bir bakteri oluşumu başlamadan su aktivitesinin durdurulması gerekir, bu yüzden çok hızlı bir şekilde dondurulur ve ürün çekirdek sıcaklığı -25°C ve altına çekilerek bir süre bu sıcaklıkta bekletilir. Su aktivitesi durduğunda doğal olarak bakteri yaşamı da sona erdiği için bu ürünler daha sonra ihtiyaca göre -18°C ile -25°C arasındaki sıcaklıklara sahip soğuk depolarda bekletilir.

Şoklama odaları ve cihazları ürünün miktarı saatine göre seçilerek özel olarak tasarlanır

 şoklama cihazları normal soğutma cihazlarına göre farklı bir sistem olup çift kademe soğutma kompresörleri ile yapılan bir soğutma sistemidir.

 şoklama sisteminde kompresör seçimi evaporatör seçimi ve kondansatör seçimi önemlidir.

 mutlaka işini bilen uzman firmalardan ayrılmayınız keskinso soğutma olarak her zaman tüm ekip arkadaşlarımız da yanınızdayız 

Özel üretimlerimiz,

 konteyner test odaları,

 konteyner test kabinleri,

 klimatik temiz odalar,

 taşınabilir şok odaları,

 konteyner şok odaları,

 

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı