Soğuk Oda'da Doğru Sıcaklık

Soğuk oda söz konusu olduğunda en büyük zorluklardan biri doğru sıcaklığı korumaktır. Esas olarak gıda , ilaç ve diğer çabuk bozulan maddeler için kullanılır , sıcaklığı sabit tutmak yalnızca ürün için gerekli değildir, aynı zamanda işletme maliyetlerini de minimumda tutar.
 
Soğuk deponuzun olabildiğince verimli çalışmasını sağlamaya yönelik hızlı ipuçlarımız şunlardır:
 
Kondenser ünitenizi temiz tutun
Etkili olması için, kondenser ünitesinin maksimum hava akışına izin verecek şekilde tozdan ve kirden arındırılması gerekir. Kondansatör, istenmeyen ısıyı soğuk oda nızdan uzaklaştırmak için mevcuttur, bu nedenle en iyi performans için her zaman bakımı ve temizliği gerekir.
 
Kapılarınızın kapalı olduğundan emin olun
Kapılar veya contalarıyla ilgili herhangi bir sorun, soğutulmuş havanın kaçmasına neden olabilir, bu da soğutma sistemleri nin sıcaklığı düşürmek ve işletme maliyetlerini artırmak için daha fazla çalışması gerektiği anlamına gelir. Herhangi bir çatlak veya hasar fark ederseniz, kapıları veya contaları mümkün olan en kısa sürede değiştirmeniz önerilir.
 
Evaporatör serpantinlerini kontrol edin
Evaporatör serpantinleri, ısıyı emmek için soğutucu akışkan kullanarak havanın sıcaklığını düşürür. Üretkenliğini en üst düzeye çıkarmak için hava akışında herhangi bir kısıtlama olmaması gerekir. Her zaman temiz tutulduğundan emin olun.
 
Duvarlarınıza ve tavanınıza göz kulak olun
Renk solması, soğuk hava deposu nda bir sorun olduğuna dair ilk işaret olabilir. Yapısal hasar veya çatlaklar, soğuk deponuzun verimli çalışmasını engelleyebilir, bu nedenle bunları hemen kontrol ettirmeniz önemlidir. Ayrıca olası sorunların diğer belirtileri olan küf veya çürümeye dikkat edin.
 
Doğru aydınlatmayı kullandığınızdan emin olun
Işıklar ne kadar parlaksa, o kadar fazla enerjiye ihtiyaç vardır. Geleneksel olarak projektörler soğuk hava depolarında, özellikle depolarda kullanılır. Modern soğuk hava depoları, maliyetleri düşürmek için genellikle LED aydınlatma kullanır.
 
Sıcaklığı izleyin
İçerideki sıcaklığı yakından takip ederek ve özellikle tasarım sıcaklığından belirgin şekilde farklılarsa, herhangi bir değişiklik not edilmelidir. Soğutma sistemi ile ilgili sorunlar olabileceğinden, sıcaklık değişimi devam ederse, soğutma yüklenicinizle iletişime geçmelisiniz.
 
Bir denetim programınız olsun
Hiçbir şeyi kaçırmamanızı sağlamanın en iyi yolu, düzenli bir inceleme ve bakım programına sahip olmaktır. Sisteminizi hazırlamanıza ve izlemenize yardımcı olabilecek soğuk hava deposu yüklenicilerinizle konuşun.
 
Her şey doğru çalıştığında, soğuk deponuz, ürünlerinizi doğru sıcaklıkta tutmanın en verimli yolu olacaktır. Bununla birlikte, bir şeyler ters giderse, görmezden gelmek maliyetli olabilir. Soğuk depolama verimliliğiniz hakkında herhangi bir sorunuz varsa, uzman tavsiyesi için 0537 917 16 95 'den ekibimizi arayın.
 

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı