Soğutma ünitesi ve ısı dalgası

Sıcak havalarda soğutma ekipmanının çalışması
 
Yazın veya dünyanın bazı yerlerinde fırınlarda, mutfaklarda ve laboratuvarlarda sıcaklık 35 ° C'yi geçebilir . Çalışanlar ve soğutma ekipmanları çalışmak için mücadele ediyor. Soğutma üniteleri, soğuk talepteki artışa yanıt vermek ve soğutulmuş muhafazaların iç sıcaklığını ortam sıcaklığından çok daha düşük tutmak için tam kapasitede çalışmaktadır.
 
Elektrik faturasının artmasına ek olarak, hatırı sayılır bir ortam ısısının elde edilen ürünlerin kalitesi üzerinde olumsuz etkisi vardır: mikrobiyal büyüme, daha hızlı oksidasyon, yumuşama, damlama, küflenme, kuruma, hızlı kanıtlama ...
 
Isıya karşı etkili bir şekilde mücadele etmek için birkaç çözüm vardır: binayı izole edin, bir havalandırma sistemi ile donatın, tersinir bir klima sistemi kurun ...
 
Tesislerle ilgili tavsiyelere ek olarak, fırınınızın / mutfağınızın tasarımından başlayarak veya ekipmanınızı yenilerken soğutma ekipmanının optimum çalışması için çözümler oluşturmak önemlidir.
 
Uzak soğutma üniteleri yeterince serin ve tozsuz bir yere monte edilmiş mi? (tam güneşte konumlandırmaktan kaçının, etrafta iyi bir hava sirkülasyonu sağlayın)
 
Gruplar, 43 ° C'ye kadar düzgün çalışacak şekilde tropikal hale getirildi mi?
 
Grupların sıcak havada tam kapasite çalıştıklarında kirlenmelerini, aşırı tüketmelerini, aşırı bozulmalarını ve nihayetinde kırılmalarını önlemek için düzenli bakım planlanıyor mu?
 
Kondenserlerin, evaporatörlerin düzenli bakımı ve soğutucu akışkan kaçak tespiti de planlanıyor mu?
Soğuk oda, soğuk depolama ekipmanları, deneme odaları ve diğer soğuk ekipman yeterli yalıtıma sahip mi? Daha iyi bir kalınlık ve panel yoğunluğu% 30'a kadar daha fazla enerji tasarrufu sağlayabilir.
 
İş organizasyonu, ekipmanın kapılarını daha az açacak ve hazırlıkların açık havada kalmasını önleyecek şekilde optimize edilebilir mi?
Depolanacak / derin dondurulacak ürünler depolama / derin dondurmadan önce önceden soğutulmuş mu? ( Neden bir şok soğutucu / şok dondurucu kullandığınızı görün )
 
Ortam ısısı beni ek kontrollü depolama ekipmanına yatırım yapmaya veya bir şok soğutucu edinmeye zorlar mı?
Soğuk Hava Deposu ekipmanın yanına fırın gibi ısı üreten ekipmanı koymaktan kaçının.
 
Arıza riskini sınırlamak ve hasar durumunda depolanan tüm malları kaybetmemek için cevaplanması gereken çok sayıda soru var.
 
Bu önlemlere rağmen soğuk üretiminizin yeterli olmadığını fark ederseniz, birlikte çözüm bulabilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı